Tipuri de Ceai

Desi toate ceaiurile provin din aceeasi specie, exista trei mari varietati:

China – frunze mici si in general cresc la mare altitudine.

India (sau Assam) – Frunze mai mare si cresc la mai joasa altitudine.

Hibrid – cumva intre ceaiul Chinzesc si cel Indian.

Exista 4 metode principale de procesare si fiecare metoda produce un tip diferit de ceai:

whitesAlb – cel mai putin procesat, avand astfel gustul cel mai aproape de frunze proaspete. Are cea mai putina cafeina si are proprietatile cele mai accentuate de antioxidant.

greensVerde – similar cu ceaiul alb, cu aceleasi proprietati de antioxidant.

blackteasNegru – este cel mai consumat tip de ceai, avand cea mai mare concentratie de cafeina

oolongsOolong – cel mai dificil de produs, ca proprietati fiind undeva intre ceaiul verde si cel negru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: